Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipollotto
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di carciofi, puliti e in quarti
- 200 g di zucchine a tocchetti (1-2 cm)
- 150 g di carote, pelate e a tocchetti (1-2 cm)
- 500 g di latte intero
- 30 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 250 g di pasta secca corta
- 80 g di scamorza affumicata a cubetti
- 30 g di burro
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2597 kJ / 620.8 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 984.2 mg
Alternatywne przepisy
Sformato di riso filante agli asparagi e prosciutto cotto
1 godz. 5 min
Pasta alla Norma leggera
1h
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40min
Lasagna di zucchine al pesto
50min
Quiche di spinaci e speck
2h
Pasta al forno con cavolfiori e scamorza
1h 15 min
Millefoglie vegetariana
1h 30min
Pasta ‘ncasciata
1j 55 menit
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1h 10min
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30min
Lasagne ai funghi
2h