紅燒蔬菜湯
TM5 TM6

紅燒蔬菜湯

4.7 (7 ocen)

Składniki

  • 15 克 油
  • 10 克 薑 ,切片
  • 1 片 乾月桂葉
  • 120 克 洋蔥 ,切塊
  • 200 克 牛蕃茄 ,切塊
  • 800 克 蔬菜高湯
    lub 800 克 水
  • 10 克 冰糖粉 (opcjonalnie)
  • 120 克 紅蘿蔔 ,去皮、切塊 (約3公分)
  • 100 克 高麗菜 ,切塊 (約3公分)
  • 50 克 西洋芹 ,取莖,去皮、切段(約2公分)
  • ½ - 1 茶匙 鹽 ,依個人口味調整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
483.1 kJ / 115.5 kcal
Białko
1.7 g
Węglowodany
20.5 g
Tłuszcz
3.9 g
Błonnik
2.47 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy