毛豆仁炒肉末
TM6 TM5 TM31

毛豆仁炒肉末

3.9 (7 ocen)

Składniki

  • 100 克 豬絞肉
  • ½ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 米酒
  • ½ 茶匙 醬油
  • 1 茶匙 太白粉
  • 200 克 冷凍毛豆仁
  • 40 克 紅蘿蔔 ,切丁(1公分)
  • 300 克 水
  • 3 - 4 粒 蒜頭 (約15克)
  • 5 克 油
  • 1 茶匙 辣豆瓣醬
  • 少許 新鮮紅辣椒 ,切丁

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
588.8 kJ / 140.9 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
6.9 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Błonnik
3.7 g
Sód
255.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy