Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 豬絞肉
- ½ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 米酒
- ½ 茶匙 醬油
- 1 茶匙 太白粉
- 200 克 冷凍毛豆仁
- 40 克 紅蘿蔔 ,切丁(1公分)
- 300 克 水
- 3 - 4 粒 蒜頭 (約15克)
- 5 克 油
- 1 茶匙 辣豆瓣醬
- 少許 新鮮紅辣椒 ,切丁
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 588.8 kJ / 140.9 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 255.6 mg