竹笙枸杞排骨湯
TM6 TM5

竹笙枸杞排骨湯

5.0 (3 oceny)

Składniki

  • 5 - 6 條 竹笙 (約5克)
  • 1300 克 水 (含浸泡和烹煮用)
  • 15 克 嫩薑 ,切片
  • 6 朵 鈕扣菇 ,泡軟
  • 250 克 排骨 ,切塊(約3公分),預先川燙去血水
  • 10 克 去籽紅棗 ,洗淨,瀝乾
  • 1 ½ 茶匙 枸杞 ,洗淨,瀝乾
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 糖

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1170.1 kJ / 279.7 kcal
Białko
16.9 g
Węglowodany
6.6 g
Tłuszcz
20.5 g
Tłuszcz nasycony
2784.6 g
Błonnik
1.9 g
Sód
239.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy