Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 克 蒜頭
- 5 克 薑
- 1 大匙 油
- 5 克 蔥 ,切蔥花
- 1 塊 豆腐乳 (約5克),稍微壓扁,剝小塊
- 1 茶匙 糖
- 4 大匙 米酒
- 300 克 草蝦 ,剪鬚,去腸泥
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 311 kJ / 74.5 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.2 g