Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 火鍋羊肉片
- 2 茶匙 孜然粉
- 5 克 米酒
- 10 克 醬油
- 25 克 油
- 15 克 蒜頭 ,切片
- 10 克 新鮮紅辣椒 ,切斜片
- 100 克 洋蔥 ,切條(約0.5公分)
- 50 克 青椒 ,切條(約0.5公分)
- ¼ 茶匙 鹽
- 5 克 新鮮香菜 ,略切
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1365.6 kJ / 326.7 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 0.8 g