Curry de poisson au tahini et lait de coco

Curry de poisson au tahini et lait de coco

4.4 115 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 1 gros oignon coupé en morceaux de 2 cm
  • 2 c. à soupe d'huile de pépins de raisin
  • 1 c. à soupe pâte de curry rouge
  • 2 c. à soupe de sauce de poisson (nuoc-mâm)
  • 400 g de lait de coco
  • 600 g de poisson blanc (lotte ou congre) coupé en morceaux de 4 cm
  • 50 g de tahini
  • le jus d'un citron jaune
  • 8 brins de coriandre fraîche équeutés
  • 1 petit piment frais (opcjonalnie) vert, émincé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 28 g
Kalorie 1865 kJ / 447 kcal
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...