Curry de poisson au tahini et lait de coco

Curry de poisson au tahini et lait de coco

4.4 113 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • gros oignon coupé en morceaux de 2 cm
    1
  • d'huile de pépins de raisin
    2 c. à soupe
  • pâte de curry rouge
    1 c. à soupe
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    2 c. à soupe
  • de lait de coco
    400 g
  • de poisson blanc (lotte ou congre) coupé en morceaux de 4 cm
    600 g
  • de tahini
    50 g
  • le jus d'un citron jaune
  • de coriandre fraîche équeutés
    8 brins
  • petit piment frais (opcjonalnie) vert, émincé
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 447 kcal / 1865 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...