Tartelettes fines aux épinards

Tartelettes fines aux épinards

4.8 48 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • d'épinards frais
    300 g
  • de beurre demi-sel préalablement congelé en petits morceaux
    20 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    50 g
  • de pâte feuilletée maison
    200 g
  • de persil plat frais et équeutées
    3 branches
  • de menthe fraîche effeuillé
    1 bouquet
  • de ciboulette fraîche ciselée (morceaux de 3 cm env.)
    1 c. à soupe
  • de basilic frais équeutées
    8 branches
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de pignons de pin
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 253.2 kcal / 1050.4 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...