Risotto d'orge perlé à la feta

Risotto d'orge perlé à la feta

4.2 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • d'orge perlé
    200 g
  • branche de céleri coupée en tronçons de 5 cm environ
    1
  • échalotes
    2
  • gousses d'ail
    4
  • de beurre coupé en dés
    30 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • citron jaune non traité zeste et jus
    ½
  • de bouillon de légumes
    700 g
  • de tomates concassées en conserve
    800 g
  • de paprika fumé, moulu et 2 pincées
    ½ c. à café rase
  • de thym frais et 2 branches effeuillées
    1 c. à café bombée
  • de cumin en poudre et 1 pincée
    1 c. à café rase
  • de sel
    1 c. à café
  • de feta coupée en dés de 1 cm de côté
    200 g
  • d'huile d'olive
    100 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • feuilles de menthe fraîche
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 574 kcal / 2406 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...