Salade d’aubergines à la vietnamienne

Salade d’aubergines à la vietnamienne

3.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 2 c. à soupe de sucre roux
  • 2 c. à soupe d'eau
  • 4 c. à soupe sauce de poisson (nuoc-mâm)
  • 2 c. à soupe d'huile de sésame
  • 1 botte d'oignons nouveaux émincés
  • 1 piment rouge frais épépiné et émincé
  • 400 g d'eau
  • 400 g d'aubergines asiatiques, en rondelles de 1 cm
    400 g d'aubergines, graffiti zébrées, pelées et coupées en dés
  • brins de coriandre fraîche ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3 g
Kalorie 422 kJ / 101 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...