Urządzenia i Akcesoria
Hiszpański omlet ziemniaczany
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cebuli , przekrojonej na połówki
-
100 g oliwy z oliwek extra vergine
-
400 g ziemniaków , obranych, pokrojonych na cienkie plastry
-
100 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
6 jajek
-
2 łyżki oliwy z oliwek , do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1572 kJ /
375 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Kalarepa à la ryba po grecku
50 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min