Urządzenia i Akcesoria
Indyjskie curry warzywne
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
½ łyżeczki nasion kolendry
-
½ łyżeczki nasion kminku
-
½ łyżeczki nasion kardamonu
-
½ łyżeczki nasion gorczycy
-
100 g cebuli , przekrojonej na połówki
-
2 ząbki czosnku
-
15 g imbiru , pokrojonego w cienkie plastry
-
1 czerwona papryczka chili , mała, bez pestek, pokrojona na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka kurkumy
-
400 g mleczka kokosowego
-
100 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
-
2 łyżeczki soli
-
600 g ziemniaków , obranych, pokrojonych na kawałki
-
150 g marchewki , pokrojonej w plastry (o grubości 1 cm)
-
150 g kalafiora
-
100 g cukinii , pokrojonej w plastry (o grubości 1 cm)
-
100 g groszku, mrożonego
-
2 gałązki kolendry, świeżej , tylko liści
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1592 kJ /
383 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
20 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Wegetariański poke bowl
50 min
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1 godz. 35 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min