Indyjskie curry warzywne

Indyjskie curry warzywne

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • ½ łyżeczki nasion kolendry
  • ½ łyżeczki nasion kminku
  • ½ łyżeczki nasion kardamonu
  • ½ łyżeczki nasion gorczycy
  • 100 g cebuli , przekrojonej na połówki
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g imbiru , pokrojonego w cienkie plastry
  • 1 czerwona papryczka chili , mała, bez pestek, pokrojona na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 100 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki soli
  • 600 g ziemniaków , obranych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g marchewki , pokrojonej w plastry (o grubości 1 cm)
  • 150 g kalafiora
  • 100 g cukinii , pokrojonej w plastry (o grubości 1 cm)
  • 100 g groszku, mrożonego
  • 2 gałązki kolendry, świeżej , tylko liści

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1592 kJ / 383 kcal
Białko 9 g
Węglowodany 34 g
Tłuszcz 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie