
Wersje kompatybilne
Nage de moules, poireaux et champignons au curcuma
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes coupées en petits morceaux
- 20 g de beurre
- 150 g de vin blanc
- 200 g de fumet de poisson
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 200 g de blanc de poireau coupé en rondelles fines
- 200 g de champignons de Paris frais émincés
- sel
- poivre moulu
- 150 g de crème épaisse, 5-15% m.g.
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- 15 g de fécule de maïs type Maïzena, diluée dans 2 c. à soupe d'eau froide
- 2 brins de cerfeuil frais équeutés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 267 kcal / 1117 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 13 g