Nage de moules, poireaux et champignons au curcuma

Nage de moules, poireaux et champignons au curcuma

4.3 46 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • d'échalotes coupées en petits morceaux
    60 g
  • de beurre
    20 g
  • de vin blanc
    150 g
  • de fumet de poisson
    200 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    1500 g
  • de blanc de poireau coupé en rondelles fines
    200 g
  • de champignons de Paris frais émincés
    200 g
  • sel
  • poivre moulu
  • de crème épaisse, 5-15% m.g.
    150 g
  • de curcuma en poudre
    ½ c. à café
  • de fécule de maïs type Maïzena, diluée dans 2 c. à soupe d'eau froide
    15 g
  • de cerfeuil frais équeutés
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 267 kcal / 1117 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...