Galette fourrée jambon-champignons

Galette fourrée jambon-champignons

4.4 225 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • de gruyère coupé en morceaux
    150 g
  • d'oignon coupé en deux
    50 g
  • de beurre et un peu pour la poêle
    50 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    150 g
  • de farine de blé
    40 g
  • de lait
    500 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    2 pincées
  • galettes de sarrasin
    8
  • de jambon blanc
    8 tranches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 358.1 kcal / 1498.6 kJ
Białko 20.1 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 936 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...