Parmentier de lieu noir

Parmentier de lieu noir

4.5 130 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 800 g de filet de lieu noir sans peau coupé en morceaux
  • 80 g d'échalotes
  • 50 g de beurre en morceaux
  • 60 - 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 c. à café de curry en poudre
  • 1000 g de pommes de terre farineuses coupées en rondelles (0,5 cm)
  • 1 c. à café de sel
  • 350 - 400 g de lait
  • 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
  • 30 g de chapelure

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 449.5 mg
Białko 31 g
Kalorie 1646 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 14.2 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 33.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...