Parmentier de lieu noir

Parmentier de lieu noir

4.5 126 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • de filet de lieu noir sans peau coupé en morceaux
    800 g
  • d'échalotes
    80 g
  • de beurre en morceaux
    50 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    60 - 80 g
  • de curry en poudre
    2 c. à café
  • de pommes de terre farineuses coupées en rondelles (0,5 cm)
    1000 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de lait
    350 - 400 g
  • de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
    1 - 2 pincées
  • de chapelure
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 390 kcal / 1646 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 33.8 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 449.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...