Sauté de veau au curry, pommes de terre et choux de Bruxelles

Sauté de veau au curry, pommes de terre et choux de Bruxelles

4.2 87 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de sauté de veau coupé en morceaux de 3-4cm
    500 g
  • d'échalotes
    80 g
  • d'ail
    2 gousses
  • de thym frais effeuillées
    2 branches
  • de curry en poudre
    2 c. à café
  • d'eau
    500 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de pommes de terre coupées en rondelles
    900 g
  • de choux de Bruxelles coupés en deux
    600 g
  • de lait de coco
    200 g
  • de persil frais préalablement haché
    2 - 3 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 535.3 kcal / 2238.3 kJ
Białko 39.5 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 478.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...