Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de gruyère, coupé en morceaux
- 6 œufs
- 400 g d'eau
- 220 g d'oignons, coupés en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 30 g de concentré de tomate
- 200 g de vin blanc
- 180 g de crème liquide 30-40% m.g.
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1953 kJ / 468 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'oignons et de poireaux en brick
1 godz.
Gratin de coquillettes au poireau
45 min
Timbale milanaise
55 min
Gâteau de pain rassis au comté et au jambon
1 godz. 10 min
Tourte au roquefort
2 godz. 15 min
Clafoutis à la tomate, au miel et à la moutarde
1 godz.
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15 min.
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45 min
Croque-cake
50 min
Gratin de comté façon pudding
45 min
Œufs au nid à la purée de chou-fleur
50 min
Clafoutis au thon et aux oignons
1 godz.