Lasagne au thon

Lasagne au thon

4.3 154 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
    200 g
La sauce bolognaise au thon
  • de légumes variés (céleri, carottes et oignons par ex.), coupés en morceaux
    200 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    40 g
  • de thon en boîte au naturel
    800 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de tomates concassées en conserve
    300 g
  • d'eau
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 1 ½ c. à café
  • de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
    ½ - 1 c. à café
La sauce béchamel
  • de lait
    1000 g
  • de beurre mou, en morceaux
    80 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de sel
    1 c. à café rase
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 - 2 pincées
L'assemblage
  • beurre pour le moule et la finition
  • de lasagne sèches env. 12 feuilles (10 x 20 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 760.3 kcal / 3193 kJ
Białko 59.2 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 57.5 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Sód 1523 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...