Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de comté, coupé en morceaux
- 30 g de beurre
- 380 g de lait
- 40 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pâtes feuilletées maison
- 8 tranches de jambon blanc
- 1 œuf, battu pour la dorure
- salade verte, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 7636.3 kJ / 1837.3 kcal
- Białko
- 53.3 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 133.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 88 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 3213.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Friands au boudin blanc et échalotes
2 Std.
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1 Std. 15 Min
Œufs farcis à la berrichonne
40 Min
Galette de pomme de terre et saucisse de Morteau
1 Std. 30 Min
Galette fourrée jambon-champignons
40 Min
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1 Std. 55 Min
Salade vosgienne
45 Min
Roulé de pomme de terre au jambon de pays
55min
Pain perdu au jambon
25 Min
Tarte croustillante au brie
50 Min
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25 Min
Tourte au camembert
3 Std.