![Porc aux lentilles Porc aux lentilles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dae643d6-baad-4e48-81ba-98ef42b89618/Derivates/be8a706b-3f3b-4c52-b84d-6424be7b8065.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'huile d'olive
- 140 g d'oignon, coupé en morceaux
- 500 g d'échine de porc, désossée coupé en morceaux (2 cm)
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 600 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4221.3 kJ / 1006.8 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 85.3 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 32.8 g
- Sód
- 574.3 mg
Alternatywne przepisy
Saucisses de volaille, lentilles et carottes
45min
Sauté de veau carottes, chorizo et petits pois
2h 10min
Blanquette de veau cuisson lente
2h 10min
La daube niçoise cuisson lente
13 godz. 20 min
Salade de lentilles et saucisse de Morteau à la moutarde
55min
Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons
2h 10min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2h
Ragoût de saucisse et polenta crémeuse
40min
Petit salé aux lentilles
1h 35min
Porc au caramel
45min
Osso-buco cuisson lente
1óra 50p
Joues de bœuf au cidre
3 Std. 15 Min