Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'huile d'olive
- 140 g d'oignon, coupé en morceaux
- 500 g d'échine de porc, désossée coupé en morceaux (2 cm)
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 600 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4221.3 kJ / 1006.8 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 85.3 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 32.8 g
- Sód
- 574.3 mg
Alternatywne przepisy
Salade de lentilles et saucisse de Morteau à la moutarde
55min
Sauté de veau carottes, chorizo et petits pois
2 Std. 10 Min
Joues de bœuf au cidre
3 Std. 15 Min
Rougail aux chipolatas
50 Min
Poulet basquaise
50 Min
Saucisses de volaille, lentilles et carottes
45 Min
Petit salé aux lentilles
1 godz. 35 min
Daube de l'Aubrac
17h 30min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2 Std.
Blanquette de veau cuisson lente
2 Std. 10 Min
Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons
2 Std. 10 Min
Osso-buco cuisson lente
1 Std. 50 Min