Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 4 cardi, puliti e a pezzi (5 cm)
- 30 g di burro a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Baccalà alla ligure
1u.
Cipolle ripiene di magro
1h 40min
Castagnaccio
1u.
Insalata di cardi alle erbe e pinoli
40min
Carciofi ripieni
50min
Sarde in saor
25h
Sformato di cardi
1u.
Tortino di cardi alla fiorentina
1h 30 min
Uova di quaglia, piselli e asparagi con maionese
40min
Torta alle bietole
3h
Melanzane e zucchine marinate
1h 35min
Seppie in zimino
40min