![Aubergines farcies aux chipolatas Aubergines farcies aux chipolatas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D6BDAE44-970B-4C6E-997E-1588708475AA/Derivates/a59dbb73-c303-457b-8bdb-797a722910a3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 100 g de riz long
- 2 aubergines bio, coupées en deux
- 120 g de parmesan, coupé en cubes
- 15 g de persil frais
- 250 g de chipolatas, sans peau et coupées en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1887 kJ / 453 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille provençale
1h
Moussaka
1hod. 40min
Courgettes farcies aux merguez et à l'oignon doux
55min
Aubergines à la bonifacienne
2h
Lasagne de veau aux légumes grillés
1h 30min
Brandade de chou vert aux deux poissons
1h
Soufflé aux endives et parmesan
1h 20min
Couscous au poulet et aux aubergines
1h
Ragoût de canard et tagliatelle
30 min
Boudin noir aux pommes façon Parmentier
1h 20min
Anneaux de calamar au vin rouge
1h
Risotto de bœuf, carotte et tomate
45min