![Veau bolognaise et polenta Veau bolognaise et polenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7CEA3811-C533-49A5-B12F-F7B20DFFDF1B/Derivates/562d4f66-e7cc-4b2f-92d3-36090776dc4e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de parmesan en cubes
- 300 g de veau haché
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 400 g de sauce tomate cuisinée, aux légumes ou au basilic (1 bocal)
- 800 g d'eau
- 1 c. à café rase de sel
- 250 g de lait
- 175 g de polenta
- noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2380 kJ / 569 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15 Min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40min
Gratin de polenta à l’italienne
55 min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30 min
Quenelles de brochet, riz à paëlla et tomate
40min
Polenta aux champignons et saint-jacques
20min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1 godz. 10 min
Roulés de veau à la sauge, polenta crémeuse
45 min
Polenta au gorgonzola
25min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 min
Côte de veau et gremolata, polenta au citron
1 godz.