![Œufs brouillés, asperges et tartines Œufs brouillés, asperges et tartines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/681317F7-3C5B-405D-AE94-CA65F4260C25/Derivates/e9dea6f1-2968-4faa-b921-95b186e6d3d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de pointes d'asperge (1 bocal) blanche ou verte
- 9 œufs
- du sel
- du poivre moulu
- 40 g de beurre, en dés
- ½ baguette aux graines, en fines tranches
- 100 g de fromage à tartiner ail et fines herbes, type Boursin®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1657 kJ / 396 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Œufs mollets, ratatouille et jambon
40min
Spaghetti maison, pesto d'avocat
1h 5min
Œufs brouillés aux asperges
35min
Œufs en cocotte d'avocat, crevettes et taboulé
30 min
Œufs brouillés au pesto de menthe
25min
Haricots, pommes de terre, betterave et chèvre
50min
Patoto petits pois jambon
30 min
Œufs Benedict light
50min
Œufs brouillés aux asperges et au bacon
40min
Œuf cocotte à l'oseille
40min
Salade Caesar light
35min
Œufs brouillés aux fines herbes
30 min