Urządzenia i Akcesoria
Marokańska zupa „Harira”
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g ciecierzycy , suchej, obranej
-
1350 g wody
-
20 g mąki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
350 g pomidorów , przekrojonych na połówki
-
80 g cebuli , przekrojonej na połówki
-
1 ząbek czosnku
-
4 gałązki kolendry, świeżej , bez łodyg
-
4 gałązki pietruszki, świeżej , bez łodyg
-
100 g selera naciowego , pokrojonego na kawałki
-
300 g mięsa (jagnięciny lub wołowiny ), pokrojonego na małe kostki (1 x 1 cm)
-
1 łyżka soli
-
2 łyżeczki przyprawy Ras el Hanout (patrz wskazówki)
-
100 g soczewicy
-
1 łyżka soku z cytryny
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
910 kJ /
217 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa grzybowa z dorszem
45 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Zupa caldo verde
45 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 min
Zupa bryndzowa
45 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa rybna z szafranem
50 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Żur z klopsikami na Varomie
1 godz.