Urządzenia i Akcesoria
Marokańska zupa „Harira”
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g ciecierzycy , suchej, obranej
-
1350 g wody
-
20 g mąki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
350 g pomidorów , przekrojonych na połówki
-
80 g cebuli , przekrojonej na połówki
-
1 ząbek czosnku
-
4 gałązki kolendry, świeżej , bez łodyg
-
4 gałązki pietruszki, świeżej , bez łodyg
-
100 g selera naciowego , pokrojonego na kawałki
-
300 g mięsa (jagnięciny lub wołowiny ), pokrojonego na małe kostki (1 x 1 cm)
-
1 łyżka soli
-
2 łyżeczki przyprawy Ras el Hanout (patrz wskazówki)
-
100 g soczewicy
-
1 łyżka soku z cytryny
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
910 kJ /
217 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Zupa grzybowa z dorszem
45 min
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
1 godz. 10 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Zupa z pokrzyw
40 min
Zupa bryndzowa
45 min
Moczka wegańska
45 min
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min