Marokańska zupa „Harira”

Marokańska zupa „Harira”

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz.
6 porcji

Składniki

  • 100 g ciecierzycy , suchej, obranej
  • 1350 g wody
  • 20 g mąki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 350 g pomidorów , przekrojonych na połówki
  • 80 g cebuli , przekrojonej na połówki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 gałązki kolendry, świeżej , bez łodyg
  • 4 gałązki pietruszki, świeżej , bez łodyg
  • 100 g selera naciowego , pokrojonego na kawałki
  • 300 g mięsa (jagnięciny lub wołowiny ), pokrojonego na małe kostki (1 x 1 cm)
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżeczki przyprawy Ras el Hanout (patrz wskazówki)
  • 100 g soczewicy
  • 1 łyżka soku z cytryny

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 910 kJ / 217 kcal
Białko 18 g
Węglowodany 23 g
Tłuszcz 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie