
Urządzenia i Akcesoria
Rosół z kaczki i pieczonych warzyw (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
makaronu jajecznego, suchego np. nitki300 g
-
warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki350 - 400 g
-
porcji rosołowej z kaczki (korpus, szyja, skrzydło), pokrojonej na kawałki700 g
-
noga z kaczki (ok. 300 g), przekrojona na pół (osobno udo i podudzie)1
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu1200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu2 ½ łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
goździk1
-
cebula pokrojona w ćwiartki1
-
ząbki czosnku2
-
oleju1 łyżka
-
lubczyku, świeżego2 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość posiekanej natki do dekoracji4 - 5 gałązek
-
grzyby, suszone (opcjonalnie) leśne, np. borowiki, podgrzybki1 - 2
-
zimna woda do uzupełnienia, do poziomu pojemności max. naczynia miksującego (2,2 l)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4h
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4h 25min
Rosół na wołowinie
2h 15min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2h 25min
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1h 20min
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2h 20min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6h 30min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3h 50min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40min