Urządzenia i Akcesoria
Zupa z pierożkami gyoza
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
4 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżka oleju sezamowego
-
900 g wody
-
70 g liści szpinaku baby, świeżych
-
5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
2 opakowania pierożków gyoza wegetariańskich lub z mięsem (po 230-250 g każde)
-
cebule dymki posiekane, do dekoracji
-
ziarna sezamu białego lub czarnego, do dekoracji
-
suszone płatki chili do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2355.7 mg
Białko
24.4 g
Kalorie
3003.6 kJ /
717.9 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
136.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sushi tacos
1 godz. 15 min
Lekkostrawny koncentrat bulionu warzywnego
30 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Nachos w tajskim stylu
1 godz.
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Wrapy à la moussaka
50 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Tantanmen Ramen
45 min
Carbonara Ramen
30 min