
Urządzenia i Akcesoria
Zupa szpinakowa z batatami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)100 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kaszy jęczmiennej60 g
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm plastry100 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczyptę
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
batata pokrojonego w 2 cm kostkę200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
603 kcal /
2524 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska