
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 60 g kaszy jęczmiennej
- 100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm plastry
- 1 szczyptę gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g batata pokrojonego w 2 cm kostkę
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 603 kcal / 2524 kJ
- Białko
- 27 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Węglowodany
- 47 g
- Błonnik
- 5.5 g