Urządzenia i Akcesoria
Zupa szpinakowa z batatami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
100 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g kaszy jęczmiennej
-
100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm plastry
-
1 szczyptę gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g batata pokrojonego w 2 cm kostkę
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27 g
Kalorie
2524 kJ /
603 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Zupa brukselkowo-serowa
35 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa dyniowa z jabłkiem i kurczakiem
40 min