
Urządzenia i Akcesoria
Zupa szpinakowa z batatami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
100 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g kaszy jęczmiennej
-
100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm plastry
-
1 szczyptę gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g batata pokrojonego w 2 cm kostkę
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
603 kcal /
2524 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska