Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 60 g kaszy jęczmiennej
- 100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej, pokrojonej w 1 cm plastry
- 1 szczyptę gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g batata, pokrojonego w 2 cm kostkę
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2524 kJ / 603 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 Min
Potrawka z kurczaka z pęczakiem
50 Min
Zupa z jarmużem i indykiem
50 Min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 Min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 Min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 Min
Zupa ziemniaczana
1 Std.
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 Min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 Min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa z kalarepy
1 Std.