Zupa szpinakowa z batatami

Zupa szpinakowa z batatami

4.6 559 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
    100 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • kaszy jęczmiennej
    60 g
  • kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm plastry
    100 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczyptę
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • batata pokrojonego w 2 cm kostkę
    200 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 603 kcal / 2524 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...