Zupa szpinakowa z batatami

Zupa szpinakowa z batatami

4.6 576 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych (patrz wskazówka)
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 60 g kaszy jęczmiennej
  • 100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm plastry
  • 1 szczyptę gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g batata pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 27 g
Kalorie 2524 kJ / 603 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...