Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z nadzieniem ruskim
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 sztuk
Składniki
Nadzienie
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
250 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
300 - 350 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 płaska łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Naleśniki
-
200 g mleka
-
200 g wody
-
200 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
20 g oleju
-
¼ łyżeczki soli
-
masło klarowane do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
636.3 mg
Białko
11.6 g
Kalorie
1248.4 kJ /
298.4 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1 godz. 25 min
Kotlety ruskie
35 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Paszteciki piknikowe
50 min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Naleśnikowy makaron
55 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.