Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 300 - 350 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Naleśniki
- 200 g mleka
- 200 g wody
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 20 g oleju
- ¼ łyżeczki soli
- masło klarowane, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1248.4 kJ / 298.4 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 636.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1h 15 min
Racuchy z jabłkami
35 Min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40min
Naleśniki z serem
1h
Pizza bianco ze szpinakiem
1h 10min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1h
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1h 45min
Kotlety ruskie
35 Min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55min
Pizza sycylijska
2h 5min
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
1h 40min