![Naleśniki z nadzieniem ruskim Naleśniki z nadzieniem ruskim](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3F42580E-ED58-43E4-92B1-B8DD2314C645/Derivates/57290ca3-1fe8-4c24-9677-c8cf083d0306.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 300 - 350 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Naleśniki
- 200 g mleka
- 200 g wody
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 20 g oleju
- ¼ łyżeczki soli
- masło klarowane, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1248.4 kJ / 298.4 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 636.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Podhalańskie moskole
1h
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 Min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 Min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1h
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 Std. 30 Min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 Std. 5 Min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Naleśniki kawowe
1h
Kotlety ruskie
35 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 Std. 45 Min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min