Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g warzyw, mieszanych, resztek (obierek i skrawków), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 1 ząbek czosnku
- 50 - 100 g wody (patrz wskazówka)
- 30 g oliwy z oliwek
-
40
g soli gruboziarnistej
lub 40 g soli - 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 342.1 kJ / 81.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 2267.4 mg
Alternatywne przepisy
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 Std.
Jogurt sojowy (wegański)
12h 15min
Olej aromatyzowany czerwoną papryką
24h 40 min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1h 20min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min.
Jogurt kokosowy (wegański)
12hod. 25min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Gulasz
45 min.
Lody jabłkowe z miętą
8hod. 20min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2h
Bułki i knedel na parze
1 Std.
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
50min