Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw
TM6 TM5

Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw

4.9 (745 ocen)

Składniki

  • 700 g warzyw, mieszanych, resztek (obierek i skrawków), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 - 100 g wody (patrz wskazówka)
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 40 g soli gruboziarnistej
    lub 40 g soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
342.1 kJ / 81.8 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
8.8 g
Tłuszcz
4.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Błonnik
2.8 g
Sód
2267.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy