Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw

Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw

4.9 778 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
750 g

Składniki

  • 700 g warzyw, mieszanych resztek (obierek i skrawków), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 40 g soli gruboziarnistej
    40 g soli
  • 50 - 100 g wody (patrz wskazówka)
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g oliwy z oliwek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 2267.4 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 342.1 kJ / 81.8 kcal
Tłuszcz 4.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 8.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...