
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g warzyw, mieszanych, resztek (obierek i skrawków), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 1 ząbek czosnku
- 50 - 100 g wody (patrz wskazówka)
- 30 g oliwy z oliwek
- 40 g soli gruboziarnistej
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1995 kJ / 477 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 18.5 g
- Sód
- 16062 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cebulowe bułki z oregano
1godz.
Sorbet jabłko-kiwi-szpinak
8godz.
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30min
Gulasz
45min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45min
Zupa krem z resztek warzyw
50min
Zupa krem z młodej kapusty z pulpecikami
1godz.
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1godz. 5min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2godz.
Sałatka wielowarzywna do słoików
35min
Karob do picia - karobowe "kakao" dla alergika
1godz. 10min