Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g warzyw, mieszanych, resztek (obierek i skrawków), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 1 ząbek czosnku
- 50 - 100 g wody (patrz wskazówka)
- 30 g oliwy z oliwek
-
40
g soli gruboziarnistej
lub 40 g soli - 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 342.1 kJ / 81.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 2267.4 mg
Alternatywne przepisy
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30 min
Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw
3 Std.
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16h
Przyprawa grillowa z wędzoną papryką do ryb
5min
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
50 min
Sorbet gruszkowy z goździkami
13u.
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2h 20 min
Ketchup z dyni
40 min
Paprykowy sos holenderski
15min
Wegańskie masło z aquafabą
2u. 25min
Gulasz
45 min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min