Sauce à l'oseille
TM6 TM5

Sauce à l'oseille

4.4 (9 ocen)

Składniki

  • 60 g d'échalotes
  • 15 g de beurre
  • 150 g de vin blanc
  • 150 g de crème liquide 35% m.g.
  • 100 g d'eau
  • ½ c. à café de fumet de poisson déshydraté
  • 60 g d'oseille, dénervée
  • 15 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze
na 200 g
Kalorie
2990 kJ / 724 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
65 g
Tłuszcz nasycony
41 g
Błonnik
2 g
Sód
449 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy