Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes
- 15 g de beurre
- 150 g de vin blanc
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 100 g d'eau
- ½ c. à café de fumet de poisson déshydraté
- 60 g d'oseille, dénervée
- 15 g de jus de citron fraîchement pressé
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 2990 kJ / 724 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Tłuszcz nasycony
- 41 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 449 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce piquante
35min
Cassolette de poissons
1 godz.
Choucroute de la mer
40 min
Sauce à l'oseille
25 min
Terrine de canard
24 godz.
Beurre d'escargot
10min
Soupe froide de légumes et salade
1h 5min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 min
Petits flans de poisson
1h 5min
Tourte au saumon et champignons sauce crème
3h
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 min
Sauce dieppoise
35min