Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g d'eau
- 200 g de miel de châtaignier
- 10 g d'épices à pain d'épices
- 1 écorce d'orange bio
- 250 g de farine de blé complet
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 40 g de cassonade
- 1 sachet de sucre vanillé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Brioche à la fleur d'oranger
5 godz.
Brioche tressée
4 godz.
Pain à la farine de châtaigne
3h 10 min
Pain d'épices
1h 15 min
Pain d'épices au miel de châtaignier
1u. 45min
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1u. 25min
Tuiles aux amandes
25min
Etoiles sablées aux fruits secs
2h 30min
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15 min
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2h 35min
Gâteau façon panettone
3h
Pain d'épices
3h