Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g d'eau
- 200 g de miel de châtaignier
- 10 g d'épices à pain d'épices
- 1 écorce d'orange bio
- 250 g de farine de blé complet
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 40 g de cassonade
- 1 sachet de sucre vanillé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épices
1小时 15 分钟
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1 Std. 30 Min
Pain coco aux fruits secs
2h 55min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1 Std. 25 Min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Gâteau magique aux épices
3h 15 min
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4h 15min
Galette briochée aux pralines roses
7h 25min
Clafoutis aux cerises
45 Min
Brioche parisienne
24h
Gâteau de Savoie
55min