Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 140 g de sucre roux
- 4 œufs
- 140 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
- 30 g de chicorée liquide
- 140 g de farine de châtaigne, et un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique sans gluten (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 140 g de cerneaux de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1860.9 kJ / 447.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 235.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake mi-figue mi-raisin
55min
Gâteau cœur à l'ananas
45 min
Gâteau moelleux au cidre
1h 5min
Cake aux figues
1h 10min
Gâteau aux noisettes
55min
Gâteau noix-chocolat
2h 45min
Gâteau au topinambour et glaçage à la châtaigne
1h 25min
Gâteau au chocolat, aux noix et aux bananes caramélisées
50min
Gâteau aux poires et aux amandes
1 Std. 50 Min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40 min
Gâteau pomme-raisin
1 Std. 15 Min
Gâteau fondant aux noix
40 min