![Foie-gras mi-cuit Foie-gras mi-cuit](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/16f988cb-a161-4483-a402-c143e76e2469/Derivates/ff58846d-2659-469c-926a-7366330349cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de canard cru de 550 g maximum
- 1 ½ c. à café de fleur de sel
- tours de moulin à poivre
-
2
c. à soupe de cognac (opcjonalnie)
lub 2 c. à soupe de porto ou d'un autre alcool au choix (opcjonalnie) - 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1359 kJ / 330 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Soupe de melon au magret de canard
3 Std. 15 Min
Foie gras aux figues et à l'armagnac
13 Std. 30 Min
Foie gras sous-vide
72 Std.
La daube niçoise cuisson lente
13h 20 min
Rillettes de porc et de canard
7hod.
Truffes à la crème de whisky
2h 20 min
Foie gras d'oie à la truffe
72 Std.
Foie gras farci aux figues
24 Std.
Foie gras au piment d'Espelette
72 Std.
Rillettes de porc tradition
12klst
Rillettes de lapin
12klst
Foie gras de canard
72 Std.