Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de canard cru de 550 g maximum
- 1 ½ c. à café de fleur de sel
- tours de moulin à poivre
-
2
c. à soupe de cognac (opcjonalnie)
lub 2 c. à soupe de porto ou d'un autre alcool au choix (opcjonalnie) - 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1359 kJ / 330 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Foie gras au piment d'Espelette
72 Std.
Foie gras de canard
72 Std.
Foie gras sous-vide
72 Std.
Saumon gravlax
60 Std. 30 Min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13 godz. 30 min
Tarama aux œufs de cabillaud
1 Std. 15 Min
Foie gras aux figues et à l'armagnac
13 godz. 30 min
Joues de porc au citron confit
1h 5min
Foie gras d'oie à la truffe
72 Std.
Rillettes de canard
2 Std. 30 Min
Beurre d'escargot
10 Min
Sauce gribiche
15 Min