Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 puerros en trozos (solo la parte blanca)
- 3 manzanas Granny Smith peladas y en cuartos
- 30 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
- 30 g de mantequilla
- 800 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras
- 200 g de nata para cocinar
- 1 cucharada de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 788 kJ / 189 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Sopa griega de tomate y yogur
10min
Crema fría de zanahorias al aroma de jengibre
1 godz.
Sopa fría de pepino al eneldo
5 min
Crema de espárragos blancos
25min
Crema fría de manzana al curry
5h 40 min
Vichyssoise de apio
40min
Gazpacho de espárragos blancos
1h 5 min
Crema fría de aguacate
5 min
Crema fría de melón y manzana al aroma de limón y menta
5 min
Gazpacho de zanahorias
10min
Crema de pepino y aguacate
5 min