Gaufres aux pommes et au caramel

Gaufres aux pommes et au caramel

4.4 51 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
10 pièces

Składniki

  • 2 œufs blancs et jaunes séparés
  • 80 g de cassonade
  • 150 g de pommes coupées en morceaux
  • 250 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
  • 200 g de lait ribot
  • 3 pincées de fleur de sel
  • 70 g de beurre fondu, et un peu pour le gaufrier
  • 100 g de lait entier
  • 1 pot de caramel au beurre salé (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 5.1 g
Kalorie 1253 kJ / 299 kcal
Tłuszcz 14.2 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 37.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...