Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de repollo (solo las hojas en trozos regulares de aprox. 5 cm)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 200 g de chistorra en trozos de 2 cm
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 4 huevos duros
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2090 kJ / 500 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 44.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 798.4 mg
Alternatywne przepisy
Lombarda salteada con ajo y jamón
25min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30 min
Judías verdes con champiñones y beicon
30 min
Judías verdes con tomate
45 min
Repollo salteado
25min
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45 min
Patatas a la navarra con setas y chistorra
45 min
Milhojas de repollo
1 godz. 15 min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min
Acelgas con tomate
30 min
Sopa armenia de repollo
50min
Gratén escocés de patatas y repollo (Rumbledethumps)
1h 30min