Wersje kompatybilne
Garbanzos con verduras y arroz
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 huevos duros
- 1200 g de garbanzos cocidos (en conserva)
- 150 g de pimiento rojo en trozos
- 150 g de pimiento verde en trozos
- 150 g de cebolla en trozos
- 150 g de zanahoria en rodajas de 1 cm
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de arroz de grano redondo
- 2 pastillas de caldo de verduras desmenuzada
- 2 cucharaditas de sal
- 2 cucharadas de pimentón
- 2200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 13.8 g
- Sód
- 357.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías pintas con verduras
35 min
Lentejas guisadas con verduras
2u. 50min
Alubias con tomate y cúrcuma
30 min
Garbanzos con chistorra
40 min
Guiso de garbanzos con verduras
45 min
Lentejas con arroz
40 min
Potaje de verduras, pasta y alubias rojas
1h
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 min
Garbanzos con arroz
35 min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
40 min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45 min
Garbanzos con boletus y chorizo (Cocción lenta)
12h