Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais

Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais

4.3 233 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de boulgour
    100 g
  • d'huile d'olive
    10 c. à soupe
  • d'eau
    125 g
  • oignons frais, coupés en deux
    2
  • de persil frais équeutés
    2 bouquets
  • de menthe fraîche effeuillé
    1 bouquet
  • de tomates (3 tomates env.), coupées en dés
    400 g
  • le jus d'un citron jaune
  • du sel
  • du poivre moulu
  • graines de couscous
    50 g
  • gousse d'ail pelée et dégermée
    1
  • d'oignon rouge pelé et coupé en deux
    75 g
  • de coriandre fraîche équeuté
    ½ bouquet
  • de pignons de pin
    50 g
  • de quatre-épices
    1 c. à soupe
  • œuf
    1
  • de viande de bœuf hachée
    600 g
  • de yaourt à la grecque
    250 g
  • de graines de sésame
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 939 kcal / 3922 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 63 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...