Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 150 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 125 g de farine de sarrasin
- 2 pincées de sel
- huile, pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 226 kJ / 54 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes aux légumes râpés et au son d'avoine
50 Min
Blinis aux courgettes sans gluten
25 Min
Crêpes indiennes à la farine de pois chiches
30 Min
Cookies aux pépites de chocolat sans lactose et sans œuf
20 Min
Galettes de flocons d'avoine, pommes et raisins
40 Min
Pancakes au son d'avoine
12h
Energy balls aux flocons d'avoine et chocolat
40 Min
Purée d'amande
10 Min
Gâteau chocolat-courgette sans beurre
1 Std.
Banana bread aux dattes
1 Std. 10 Min
Fondant au chocolat et haricots rouges sans gluten
35 Min
Pancakes aux flocons d'avoine
45 Min