![Patatas rebozadas con mejillones Patatas rebozadas con mejillones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/213682D3-B21A-4D3C-BBA4-2BC927D4A795/Derivates/7B3EDA1F-7668-485B-AD20-81ADF28F5DB8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mejillones y salsa
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 100 g de sidra
- 200 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 20 g de harina
- 250 g de caldo de pollo
- 24 mejillones
Patatas rebozadas
- 2 cucharaditas de sal
- 1000 g de patatas (peladas y en rodajas de 5 mm)
- 100 - 150 g de harina para rebozar
- 4 huevos batidos
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 14.38 g
- Węglowodany
- 45.49 g
- Tłuszcz
- 18.87 g
- Błonnik
- 4.27 g
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado
55 Min
Bígaros al vapor de algas
30 Min
Chips de fabada y sus dips
3 Std. 50 Min
Salsa vizcaína
40 Min
Tortilla guisada en salsa española
1 Std. 10 Min
Huevos rellenos de quesitos, cebolleta y apio
30 Min
Pote asturiano
26 Std. 30 Min
Croquetas de piquillos
9 Std. 15 Min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 Min
Sopa de ajo
40 Min
Patatas a la riojana
40 Min
Patatas revolconas
40 Min