Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mejillones y salsa
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 100 g de sidra
- 200 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 20 g de harina
- 250 g de caldo de pollo
- 24 mejillones
Patatas rebozadas
- 2 cucharaditas de sal
- 1000 g de patatas (peladas y en rodajas de 5 mm)
- 100 - 150 g de harina para rebozar
- 4 huevos batidos
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 14.38 g
- Węglowodany
- 45.49 g
- Tłuszcz
- 18.87 g
- Błonnik
- 4.27 g
Alternatywne przepisy
Hornazo de Salamanca
50 min
Patatas a la riojana
40 min
Torrijas a la plancha (sin azúcar)
2 godz. 20 min
Albóndigas de cordero y chimichurri con ensalada
2h
Patatas con almejas
40 min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1 godz. 10 min
Tortilla guisada en salsa española
1 godz. 10 min
Patatas revolconas
40 min
Fabes con almejas
30 min
Crema de andaricas
50 min
Arroz caldoso con mejillones
50 min
Oreja a la madrileña (Madrid)
1 godz. 10 min