Patatas rebozadas con mejillones

Patatas rebozadas con mejillones

4.0 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 raciones

Składniki

Mejillones y salsa
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cucharada perejil fresco picado
  • 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
  • 100 g sidra
  • 200 g de cebolla en cuartos
  • 50 g de aceite de oliva
  • 20 g de harina
  • 250 g caldo de pollo
  • 24 mejillones
Patatas rebozadas
  • 2 cucharaditas de sal
  • 1000 g de patatas (peladas y en rodajas de 5 mm)
  • 100 - 150 g de harina para rebozar
  • 4 huevos batidos
  • 300 - 400 g de aceite para freír

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 14.38 g
Kalorie 1711 kJ / 409 kcal
Tłuszcz 18.87 g
Błonnik 4.27 g
Węglowodany 45.49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...