Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 180 g de cebolla en cuartos
- 80 - 90 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas
- 150 g de pimiento rojo en trozos
-
120
g de salsa de tomate
lub 120 g de tomate frito estilo casero - 600 g de patatas peladas y chascadas en trozos
- 400 g de agua
- 1 cucharadita rasa de sal
- 400 g de chicharros limpios (en rodajas de 4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1341 kJ / 320 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 561.6 mg
Alternatywne przepisy
Patatas a la riojana
40min
Guiso de patatas con mejillones
30 Min
Congrio con garbanzos a la marinera
45 min
Sopa de trucha del Órbigo
35 Min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1h
Marmitako para dos
30 Min
Sopa a la riojana
45 min
Marmitako de caballa
50min
Marmitako
40min
Guiso "mar y tierra"
50min
Arroz caldoso con pez espada
40min