Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 180 g de cebolla en cuartos
- 80 - 90 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas
- 150 g de pimiento rojo en trozos
-
120
g de salsa de tomate
lub 120 g de tomate frito estilo casero - 600 g de patatas peladas y chascadas en trozos
- 400 g de agua
- 1 cucharadita rasa de sal
- 400 g de chicharros limpios (en rodajas de 4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1341 kJ / 320 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 561.6 mg
Alternatywne przepisy
Marmitako para dos
30 min
Potaje de vigilia
30 min
Marmitako de caballa
50 Min
Pollo al chilindrón
45 Min
Arroz caldoso con pez espada
40 min
Chicharro con aceitunas y alcaparras
40 min
Sopa de cilantro, bacalao y huevos
30 min
Sopa de chirlas
1h 45 min
Garbanzos con fideos y mejillones
20 Min
Fabes con almejas
30 min
Marmitako
40 min
Arroz negro de chipirones con verduras
1h 20 min