Sorropotún cántabro con chicharro

Sorropotún cántabro con chicharro

4.2 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 50 g de aceite de oliva
  • 180 g de cebolla en cuartos
  • 80 - 90 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas
  • 150 g de pimiento rojo en trozos
  • 120 g de salsa de tomate
    120 g de tomate frito estilo casero
  • 600 g de patatas peladas y chascadas en trozos
  • 400 g de agua
  • 1 cucharadita rasa de sal
  • 400 g de chicharros limpios (en rodajas de 4 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 561.6 mg
Białko 15.4 g
Kalorie 1341 kJ / 320 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 24.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...