Cordero guisado con uvas blancas

Cordero guisado con uvas blancas

4.6 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • de aceite de oliva
    70 g
  • de carne de cordero en trozos, sin nervios
    1200 g
  • de vino blanco
    100 g
  • de uvas blancas (sin pepitas)
    500 g
  • dientes de ajo
    2
  • de cebolla en cuartos
    250 g
  • de pimentón picante
    ½ cucharadita
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta negra recién molida
    6 pellizcos
  • de tomillo seco
    ½ cucharadita
  • de salvia seca desmenuzada
    ½ cucharadita
  • de semillas de hinojo
    ½ cucharadita
  • de agua
    450 g
  • de pasas sin semillas
    30 g
  • higos secos
    8
  • de piñones
    30 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 563 kcal / 2353 kJ
Białko 36.29 g
Tłuszcz 36.69 g
Węglowodany 21.97 g
Błonnik 2.22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...