Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 picantones (350-400 g c/u)
- 2 pastillas de caldo de pollo
- 1 limón cortado en 4 trozos
- 1600 g de agua
- 2 cucharadas de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de cerveza (50 g para cada bolsa)
- 230 g de cerveza
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 537 kJ / 129 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Cordero al ajillo
1 godz.
Codornices al limón
45min
Piernas de cordero con dos rellenos
2 godz. 15 min
Pato a la naranja
3h 20 min
Conejo al estilo mediterráneo
45min
Picantones con salsa de uvas
40min
Cochinillo asado con patatas panadera
2 godz. 30 min
Codornices en escabeche de boletus
25 Std.
Conejo a la cazadora
50min
Costillas asadas y champiñones al ajillo
1 godz.
Paletillas de cordero asadas
2h 40min
Costillas con miel y mostaza en papillote
1 godz.