Urządzenia i Akcesoria
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
30 porcji
Składniki
-
1000 g truskawek, świeżych
-
350 g cukru
-
40 g mieszanki żelującej 3:1, w proszku (1 opakowanie, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
265.8 kJ /
63.5 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Syrop malinowy
1 godz. 25 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min