Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g truskawek, świeżych
- 350 g cukru
- 40 g mieszanki żelującej 3:1, w proszku (1 opakowanie, patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 265.8 kJ / 63.5 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem truskawkowy
1h 5min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1h
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Syrop malinowy
1h 25min