Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową

Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową

4.7 3.0K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 kawałków

Składniki

  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    200 g
  • mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
    240 g
  • cukru
    230 g
  • jajka
    4
  • mleka
    45 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    20 g
  • proszku do pieczenia
    2 płaskie łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • soli
    1 szczypta
  • wody
    1700 g
Polewa czekoladowa
  • mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
    100 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    30 - 40 g
    30 - 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 362.1 kcal / 1516 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...