
Urządzenia i Akcesoria
Bułki do hamburgerów
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
10 sztuk
Składniki
-
wody plus 1 łyżka do posmarowania bułek150 g
-
mleka80 g
-
cukru20 g
-
drożdży świeżych pokruszonych5 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu485 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki80
-
jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania bułek)2
-
ziarna sezamu do posypania bułek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
262.1 kcal /
1096.5 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
39.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
369.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Fit hot-dogi z surówką i marynowaną cebulą
1 godz. 40 min
Tortille
1 godz. 15 min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 godz. 40 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Bułki maślane do burgerów
1 godz. 20 min
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3 godz. 20 min
Pita domowa
3 godz.
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Domowe bułki do hot dogów
2 godz. 15 min
Pita
2 godz. 30 min
Sos hamburgerowy
5 min