Bułki do hamburgerów

Bułki do hamburgerów

4.9 2.5K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
10 sztuk

Składniki

  • 150 g wody plus 1 łyżka do posmarowania bułek
  • 80 g mleka
  • 20 g cukru
  • 5 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 485 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 80 masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania bułek)
  • ziarna sezamu do posypania bułek
    mak, do posypania bułek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 262.1 kcal / 1096.5 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 39.7 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 369.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...