
Urządzenia i Akcesoria
Bułki do hamburgerów
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
10 sztuk
Składniki
-
150 g wody plus 1 łyżka do posmarowania bułek
-
80 g mleka
-
20 g cukru
-
5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
485 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 ½ łyżeczki soli
-
80 masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania bułek)
-
ziarna sezamu do posypania bułek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
262.1 kcal /
1096.5 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
39.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
369.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska