Bułki do hamburgerów
TM6 TM5

Bułki do hamburgerów

4.9 (2.3K ocen)

Składniki

  • 150 g wody, plus 1 łyżka do posmarowania bułek
  • 80 g mleka
  • 20 g cukru
  • 5 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 485 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 80 masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania bułek)
  • ziarna sezamu, do posypania bułek
    lub mak, do posypania bułek

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1096.5 kJ / 262.1 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
39.7 g
Tłuszcz
8.2 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Błonnik
1.4 g
Sód
369.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy