Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g wody
-
900
g malin, świeżych
lub 900 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 400 g cukru
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1208.9 kJ / 288.9 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 72.7 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 3.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1hod. 30min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 Min
Dżem malinowy
40 Min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 Std.
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 Min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 Min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 Std. 10 Min
Dżem z owoców leśnych
40 Min
Dżem z czarnej porzeczki
35 Min
Dżem truskawkowy
1h 5min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 Std. 10 Min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min