
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g wody
-
900
g malin, świeżych
lub 900 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 400 g cukru
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1208.9 kJ / 288.9 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 72.7 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 3.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1hod. 10min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45min
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem malinowy
40min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20min
Dżem z owoców leśnych
40min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Dżem truskawkowy
1h 5min