Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

4.7 1.6K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
25 kawałków

Składniki

  • 80 g herbatników połamanych na 2-3 części
  • 40 g moreli suszonych, bez pestek
  • 40 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 40 g migdałów, blanszowanych
  • 30 g rodzynek
  • 30 g żurawiny, suszonej
  • 250 g masła pokrojonego na kawałki
  • 120 g wody
  • 130 - 150 g cukru
    130 - 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 45 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 300 g mleka w proszku pełnego, niegranulowanego
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 206.5 kcal / 864.4 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 16.6 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...