Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g herbatników, połamanych na 2-3 części
- 40 g moreli suszonych, bez pestek
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 40 g migdałów, blanszowanych
- 30 g rodzynek
- 30 g żurawiny, suszonej
- 250 g masła, pokrojonego na kawałki
- 120 g wody
-
130 - 150
g cukru
lub 130 - 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego - 45 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 300 g mleka w proszku, pełnego, niegranulowanego
- cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 864.4 kJ / 206.5 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chatka wielkanocna
12 godz. 50 min
Salami czekoladowe z bakaliami
4h
Blok czekoladowy z czerstwym chlebem
5h 20 min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4h 20min
Kiszka ziemniaczana
4h 20min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5h 15 min
Mleczne cukierki
2u. 5min
Śmietankowiec z galaretką
8h 35min
Ciasto czekoladowe
50 min
Szyszki z ryżu preparowanego
1 godz. 25 min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1 godz. 40 min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25min