Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 80 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół (1 szt.)
- 400 g mięsa drobiowego, np. skrzydełka z kurczaka, szyja z indyka
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 1 goździk
- ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
- 1 ząbek czosnku, (opcjonalnie)
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego w półplasterki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego w kostkę
- 40 g pora, pokrojonego na kawałki
- 60 g marchewki, pokrojonej w półplasterki
- 1600 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1524 kJ / 364 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4h
Zupa kalafiorowa
30 min
Rosół na wołowinie
2j 15 menit
Pomidorowa z makaronem
35 min
Barszcz czerwony z mięsem
1h 5 min
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1h 5 min
Zupa ogórkowa
30 min
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25 min
Barszcz biały wielkanocny
1h 10 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1h
Barszcz do pasztecików
2u. 5min
Żur z klopsikami na Varomie
1h