
Urządzenia i Akcesoria
Rosół drobiowy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
5 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście1 pęczek
-
cebuli przekrojonej na pół (1 szt.)80 - 100 g
-
mięsa drobiowego np. skrzydełka z kurczaka, szyja z indyka400 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
goździk1
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 łyżeczka
-
lubczyku, suszonego1 łyżeczka
-
ząbek czosnku (opcjonalnie)1
-
korzenia pietruszki pokrojonego w półplasterki50 g
-
korzenia selera pokrojonego w kostkę50 g
-
pora pokrojonego na kawałki40 g
-
marchewki pokrojonej w półplasterki60 g
-
wody1600 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
-
makaron, suchy, typu nitki ugotowany, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364 kcal /
1524 kJ
Białko
15.7 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska